Karında 3 buçuk saat süren operasyonla 6 kilo ağırlığında tümör.

Karın ağrısı şikayetiyle gitti, büyük şok yaşadı! Doktorlar da şaşırdı.

Karın ağrısı şikayetiyle gitti, büyük şok yaşadı! Doktorlar da şaşırdı.

Eskişehir’de 64 yaşındaki Cemil Ünder, karın ağrısı ve gaz şikayetleriyle hastaneye gitti. Ünder’in karnından 3 buçuk saat süren operasyonla 6 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı. Genel cerrahi uzmanı Orhan Kalaycı, bu tip tümörlerin sıklıkla görüldüğünü ancak bu boyutla ilk kez karşılaştıklarını söyledi.

Kentte yaşayan emekli Cemil Ünder, karın ağrısı ve gaz şikayetleriyle Eskişehir Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Ünder’in yapılan tetkikler sonucu karnında büyük kitle olduğu tespit edildi. Ünder, genel cerrahi uzmanları Orhan Kalaycı ve Uğur Durukan tarafından ameliyata alındı. Ünder’in karnından 3,5 saat süren operasyon sonunda 30 santimetre büyüklüğünde ve 6 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı.

Ağrı şikayeti ile gitti, hayatının şokunu yaşadı! 9 kilo 800 ağırlığında…

Genel cerrahi uzmanı Orhan Kalaycı, bu tip tümörlerin sıklıkla görüldüğünü ancak bu boyutla ilk kez karşılaştıklarını söyledi. Tümörün bu boyuta 5 aydan daha fazla sürede gelebildiğini anlatan Dr. Kalaycı, “Hastamızda 15 santimetre karın duvarı dışına çıkmış ciddi kitle mevcuttu. 30 santim çapında bir kitle ile karşılaştık. Kitlenin çıkarılıp çıkarılamayacağı konusunda radyolojik incelemelerde bulunduk ve kitlenin yerinden çıkarılabileceği konusunda fikir sahibi olduk. Bu ameliyatın riskleri kendisine izah edildi. Hastamız da bize güvenerek ameliyatı kabul etti.

Ameliyatta gördüğümüz 6 kilo civarında ve 30 santimetre ebatlarında, karın arka duvarından kaynaklanan devasa bir kitle mevcuttu. Kitleyi çok şükür herhangi bir sorun olmadan ve çevre organlarda bir yaralanma meydana gelmeden çıkarttık. Daha önce defalarca ameliyatlar yapmış olmamıza rağmen bu kadar devasa bir kitleyi ilk defa çıkardık. Bu tür tümörler sıklıkla görülen tümörlerdir. Bu kitlenin bu hale gelmesi 3-5 ayda olacak bir şey değildir. Hastamızda bu kitlenin devasa boyuta gelmesi elbette ki uzun bir süreç almıştır. Ameliyat sonrası hastamızda herhangi bir sıkıntımız olmadı. Hastamız ameliyattan 8 gün sonra taburcu oldu” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

Dünya

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks