Yeni normalleşme süreci turizmin gerçekleriyle tezat oluşturuyor.

Alanya'da turizmcinin 5 talebi

Alanya’da turizmcinin 5 talebi

Yeni normalleşme süreci turizmin gerçekleriyle tezat oluşturuyor. ALTSO Başkanı Şahin ‘Turizmde normalleşme’ için harekete geçti.

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, yeni normalleşme sürecinin ardından Alanya iş dünyası ve esnafların taleplerini alarak önce Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’i ziyaret etti. Şahin, 5 taleple ilgili destek istedi.

‘İŞLETMELER ZORDA’

ŞAHİN “Çok zorlu bir süreçten umutla çıkan işletmelerin durumu göz önüne alınarak birtakım yeni düzenlemelerin yapılması için valimiz ve bakanlıklar nezdinde de girişimlerimiz sürecek. Revizyon için aralıksız çalışacağız” dedi.

İŞTE TALEPLER

1- Alanya ve diğer turizm bölgeleri için özellikle kapanma saatleri konusunun yeniden ele alınması ve en azından 24.00’e kadar işletmelerin açık kalması gerekmektedir.
2- Turistlerin otellerinden en erken saat 20.30’da çıktığını düşünürsek, turizm işletmelerinin 21.00’de kapanması ekonomik olarak büyük kayıplara yol açacaktır.
3- Otellerde bulunan SPA merkezleri açıkken, otel dışında faaliyet gösteren işletmelerin kapalı olmaması gerekir.
4- Bu süreçte pazar günleri sokağa çıkma yasağının devam ediyor olması turizm bölgeleri açısından ayrı bir handikap.
5- Yeni normalleşme süreci, turizm bölgelerinin gerçekleri dikkate alınarak her alanda revize edilmelidir.

Detaylar, Haber Linki

Ekonomi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks