Kaliforniya’da Ulusal Enerji Araştırmaları Bilimsel Hesaplama Merkezi.

Dünyanın en hızlı yapay zekası.

“Dünyanın en hızlı yapay zekası” evrenin haritasını çıkarmak için harekete geçti.

Kaliforniya’da Ulusal Enerji Araştırmaları Bilimsel Hesaplama Merkezi’ndeki Perlmutter yapay zeka süper bilgisayarı, astrofizik ve iklimbilimdeki en zorlu sorunların üstesinden gelecek.

Perlmutter sisteminin karanlık enerjiyi ve evrenin genişlemesini daha iyi anlamamızı sağlaması umuluyor (Ye Aung Thu/AFP)

ABD’de dünyanın en güçlü süper bilgisayarlarından biri faaliyete geçirildi ve kayda değer düzeydeki yapay zekasını, astrofizik ve iklimden temiz enerji teknolojilerine kadar, en zorlu projelerden bazılarına uygulaması istenecek.

Hewlett-Packard üretimi Cray EX türü bir süper bilgisayar olan Perlmutter sistemi, Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı’nın bünyesinde yer alan Kaliforniya’daki Ulusal Enerji Araştırmaları Bilimsel Hesaplama Merkezi’nde (NERSC) açıldı. Bilgisayarın grafik donanımının çoğunu sağlayan yonga üreticisi Nvidia’ya göre “gezegenin en hızlısı.”

ABD Enerji Bakan Yardımcısı David Turk tanıtım toplantısında, “Perlmutter süper bilgisayarı gelecek neslin bilim insanlarına ve mucitlerine ilham verilmesini sağlayacak. ABD ve Enerji Bakanlığı’nın da en büyük sorularımızı yanıtlamak için bilimsel hesaplamayı kullanmada lider kalmasına olanak tanıyacak” dedi.

Detaylar, Haber Linki

Evrenle İlgili Diğer Haberler

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks