Kalemin yazdığı kitap.

Kalemi kim tutmalı kitabı nasıl yazmalı...

Kitabın içinde ki cümleler, cümlelerin arasında ki saklı olan anlamlar ve anlamları ifade etmeye çalışan insan.

Her zaman kendime şu soruyu sordum hatta sanada soruyorum bizi kategorize eden nedir? Ayrıştıran, dillere bölen, renklendiren hatta ırk dediğimiz sarı, beyaz siyah ten…

Var olmanın anlam ifadesi nerede ve nasıl bir kaynağın içerisinde, bizi biz yapan insan olmamız ise bizi yoldan çıkaran ve hayvanlaştıran etkenler neler…

  •  Ben, harfleri icad edeni bulmak istiyorum şuan kullandığım harfleri nasıl buldu ve kelimeleri nasıl oluşturdu sonra anlamlara hangi anlamları katarak cümleler meydana getirmemizi sağladı.

Harfler olmasa idi kelimeler olmaz ve cümle kuramaz hayata anlam katamazmıydık acaba…

Yoksa bakışlar yetermiydi, bakmak anlamakmıydı da biz bunu beceremeyip kendimize lisans dil dediğimiz kitapları oluşturup delilerce ayrıştırma yoluna gittik.

  • Tamam harfler bir şekilde bulundu ve onlara şekil verildi bir araya getirilerek kelimeler oluşturuldu sonra hayatı anlatmak için cümleler kurduk peki sebep ne idi…Anlaşmak için mi yoksa ayrışmak için mi?

Birde bunu nesilden nesile aktarmak için kalem icat edilmiş…Beyazın üzerine siyah yazan ancak kelimelerin anlamını yeterince ifade edemeyen…

Bizi yoktan var eden yaratıcı neden böyle bir şeye ihtiyaç duydu dersiniz…İyi yada kötü sahip olduğumuz dili kullanmamız için konuşmayı verirken arkasından yazma ile neyi ifade etmemezi sağladı…

  •  Tonlarca kitap sırf yazmak için mi yazıldı dersiniz, yoksa kitap dediğiniz kara kalem ile beyaz sayfaları yazılan, öğrenmek denen bir kaynağın parçası mı?

Kaynak kitap ise kalem kaynağın bir parçası mı? Peki kalemin yazdığın cümleler, cümlelerin içindeki kelimeler…

Düşünmeliyiz kitap ayrıştırmak için mi yoksa birleştirmek için mi? Peki bu kitapları yazan kalemler…

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks