Japonya’da kök hücre araştırmacıları insan hücreleri taşıyan hayvan embriyoları geliştirip…

Japonya, İlk İnsan-Hayvan Embriyo Deneylerine Onay Verdi!

Japonya, İlk İnsan-Hayvan Embriyo Deneylerine Onay Verdi!

Bu durum, etik problemleri de gündeme getiriyor.

Japonya’da kök hücre araştırmacıları insan hücreleri taşıyan hayvan embriyoları geliştirip onları taşıyıcı hayvanlara aktarma deneyleri yapmak için Japon hükumetinden onay ve destek almayı başardı. Bu tür uygulamaların yasağı 2019’un başında kaldırılmıştı ve ilk gelişmeler yaşanmaya başladı.

Tombik

Tokyo Üniversitesi ve Stanford Üniversitesinde (Kaliforniya) gruplara başkanlık eden bilim insanı Hiromitsu Nakauchi, fare ve sıçan embriyolarına insan hücreleri ekmeyi planlıyor, daha sonra bu embriyoları taşıyıcı hayvanlara nakledecek. Peki bu ne işe yarayacak? Nakauchi’nin asıl amacı insan organları taşıyan hayvanlar elde edip bu organları insanlara nakletmek.

Mart ayına kadar insan hücreleri içeren hayvan embriyolarının 14 günden fazla büyütülmesi ve bir taşıyıcıya aktarılması kesinlikle yasaktı. O ay, Japon eğitim bakanı bu konuda çalışmaları serbest bırakacak yeni kılavuzları yayınladı.

Aslında bu tür çalışmalar ABD’de denendi; ancak bugüne kadar hiç sonuçlandırılamadı. Nakuichi’nin deneyleri ise Japonya’daki ilk onaylanmış deneyler olacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks