Genleşmiş embriyoların genetik testi ile yeni bir aile planlaması dönemi başlıyor yani bebek tasarlanıyor.

Peki teknoloji bu kadar ileriye gitmeli mi?

Jill Pinerowicz’in hayata annesinin DNA’sındaki bir mutasyonla meydana geldi. Ancak yapılan bir genetik hata ile iki erkek kardeşi 100.000 de bir erkekler de görülen wiskott-aldrich sendrumu hastalığına sahip oldular.

Bu hastalığa sahip olan bebekler vücudları enfeksiyona duyarlı kendiliğinden kanamaya neden olan beyaz kan hücrelerine sahip olurlar.

Bundan dolayı doğduklarının ilk bir kaç ayında egzama ve şiddetli burun kanaması, tekrarlayan kanlı ishal ile bakteriyel enfeksiyonlar geliştirirler.

Tombik

Pinarowics’in iki kardeşi de bu hastalığın komplikasyonlarından uzaklaştı. Biri doğmadan önce yürümeye başlayan çocukken öldü diğeri ise 18 yaşında hayatını kaybetti.

Benzer Haber
1 100

Bu makale aslında çok uzun ancak biz sadece bu olaydan dolayı mutasyona uğrayan annenin testlerinin olumlu çıkması sonucu daha fazla bilgiye gitmiyoruz.

Ancak şu bilinmelidir ki mutasyon ile annenin rahmine yerleştirilen ve bebek sahibi olmak için yapılan çalışmaların ileride problemler çıkarebileceği ve bir takım hatalardan kaynaklanan bakteriyel ve bulaşıcı hastalıkların meydana gelebileceğini unutturmamaktır.

Jill Pinerowicz testlerinin ne kadar doğru olduğunu bilmemekteyiz. Ama testlerin doğru olmadığını kabul eder isek ondan meydana gelecek çocuklarında bir takım hastalıklara sahip olma ihtimali bulunmaktadır.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks