Ölümden sonra hayat var mı yok mu konusu hala tartışmalı bir konu.

Ölümden Sonra Yaşamaya Devam Eden Genler Keşfedildi!

Ölümden Sonra Yaşamaya Devam Eden Genler Keşfedildi!

Ölümden sonra hayat var mı yok mu konusu hala tartışmalı bir konu olsa da bu genler için ölümden öncesi de sonrası da aynı noktaya geliyor. Bu genler, bilim insanlarının araştırmaları sonucunda onları da şaşırttı.

Bilimin en çok ilgi çeken konularından birisi olan ölüm ve yaşam döngüsü olmuştur. İnsanlar ve canlılar neden ölür sorusu da hala cevabı aranan sorulardan birisi halinde.

Tombik

Alabama Üniversitesi’nde görev yapan emekli Profesör Peter Noble, Washington Üniversitesi’nde meslektaşları ile beraber yaptığı çalışmalar sonucunda, gen aktivitesini ölçme amacı ile bir teknik test ediyordu. Yaptıkları çalışma onları bambaşka bir noktaya yönlendirdi.

Bilimsel araştırmalarda genel olarak test grubu ve kontrol gurubu bulunmaktadır. Kontrol grubu olağan şekilde yaşamaktadır. Normalde olması gereken tüm her şey bu kontrol grubunun üzerine gerçekleştirilen incelemeler doğrultusunda öğrenilir. Noble ve arkadaşları da ölü bir zebra balığını kendi deneyleri için kontrol grubu olarak kullanmayı amaçlamıştı. Yeni ölmüş balıktan test amacı ile aldıkları dokuyu kontrol ederken tahminleri, hücre aktivitesi azaldıkça genlerinde yeni kopyalarının hızlı bir şekilde azalmasıydı. Bazı genleri istisna kabul edersek aradıklarını da buldular diyebiliriz.

Genlerin %1’lik bir kısmı, yeni bir şeyler inşa etmeye hazırlanır gibi davranmaya devam ediyordu. Yapılan tekrarlı testlerde ise organizma öldükten saatler ve hatta günler sonra aktivitesine hala devam eden hücrelere rastladılar.
Nobi ve ekibinin çalışmaları uzun süre şüpheye yaklaşan çalışmalar ile devam etti. İspanya’da Barselona Genom Enstitüsü’nden Roderic Guigo önderliğinde çalışmalar yürüten bir grup, ölüm sonrası gen aktivitesinin insanlarda da gözlemlendiğini ortaya çıkardı ve böylelikle Noble ve gurubunun da bulmuş olduğu bu olgu kanıtlanmış oldu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks