İstanbul dahil birçok ilde sağanak, kar ve kuvvetli sağanak yağış görülecek.

Meteoroloji'den yarın için 24 kentte alarm! Sağanak, kar, fırtına

Meteoroloji’den yarın için 24 kentte alarm! Sağanak, kar, fırtına.

Meteoroloji yeni hava durumu haritasını güncelledi ve 24 kent için uyarıda bulundu. Yarın için İstanbul dahil birçok ilde sağanak, kar ve kuvvetli sağanak yağış görülecek. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu

  •  Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz’in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Burdur, Isparta, Mersin, Sinop, Bayburt, Artvin, Bitlis, Bingöl çevreleri ile Antalya’nın iç ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hatay çevreleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu(Batman ve Siirt hariç) ile Erzurum ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.
Tombik

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının Trakya’da 2 ila 4 derece üstünde, Doğu Karadeniz’de 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz’in doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KIYI EGE İÇİN YENİ UYARI!

İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Çanakkale’nin Ege kıyıları ve Edremit Körfezi’nde yarın (Çarşamba) yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks