İnsanlığı Mars’a götürecek mega-roketin inanılmaz motor testi

SLS roketinin devasa itici motorları bugün önemli bir testi geride bıraktı.

İnsanlığı Mars’a götürecek mega-roketin inanılmaz motor testi.

SLS roketinin devasa itici motorları bugün önemli bir testi geride bıraktı. ABD’nin Utah eyaletinde gerçekleştirilen müthiş denemeyi aşağıdan izleyebilirsiniz.

ABD’nin Ay’a geri dönüş ve Mars’a ilk insanı gönderme planlarının temelinde yatan Space Launch System (SLS) roketi için hazırlıklar son sürat devam ediyor. NASA bugün önemli bir kilometre taşını daha geride bırakarak SLS’nin devasa itici roket motorlarını test etti. Utah eyaletinde gerçekleştirilen denemede inanılmaz görüntüler ortaya çıktı.

SLS roketinde video gördüğümüz itici roketlerden iki adet kullanılacak. Booster motorlar katı yakıtla çalışıyor ve sadece bir tanesi 1630 tonluk (3,6 milyon pound) itici kuvvet oluşturabiliyor. Yani videoda çalışır halde gördüğümüz iticilerden sadece bir tanesi yaklaşık iki Falcon 9 roketi gücünde bir kuvvete sahip.

SLS roketi nihai haliyle yaklaşık 4200 tonluk (9,2 milyon pound) bir itici kuvvete ev sahipliği yapacak. Bu durum SLS’nin, insanlığı Ay’a taşıyan Saturn V’ten dahi önemli ölçüde daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Ayrıca günümüzün en güçlü roketi Falcon Heavy’nin ise 1,8 katı oranında bir itici kuvvete sahip olacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks