Hastane çetesi, sahte engelli raporlarıyla onlarca kişinin malulen emekli olmasını sağlayarak…

Hastane çetesi raporları yaktı.

Hastane çetesi raporları yaktı.

Hastane çetesi, sahte engelli raporlarıyla onlarca kişinin malulen emekli olmasını sağlayarak 5 milyonluk vurgun yaptı. Çetenin gerçek raporları imha ettiği ortaya çıktı.

Ankara’da sahte engelli raporu çıkaran suç örgütüne yönelik operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Örgütle bağlantılı sekreter ile güvenlik görevlisinin, engelli raporu almaya gelenleri hastane girişinde karşılayıp, işlemler için gidilecek her bölümde bağlantılı kişilere yönlendirdiği öğrenildi. Sahte evrakların sağlık kurulundan onay almasının ardından hastanedeki örneklerinin imha edildiği belirlendi.

Tombik

Örgüt çalışması!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada emniyet ekipleri, sahte epikriz raporu (hastanın hastalığıyla ilgili her türlü bilgi) ile engelli raporu çıkarılmasını sağlayan çeteyi takibe aldı. Bir yıllık takip sonucu bir hastanede memur, güvenlikçi, hasta bakıcı ve kayıt personelinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin, hastaneye tedavi için gelen vatandaşları sahte epikriz raporları ile sağlık kuruluna yönlendirerek engelli raporu çıkarılmasını sağladıkları belirlendi. Ekipler düzenlenen operasyonda, 20 suç örgütü yöneticisinin de aralarında olduğu 95 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürerken, engelli raporunun alımıyla ilgili detaylara ulaşıldı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks