Gerçek Kültür nedir? Geçmişi bilmek bir kültürmüdür?

Bize kültür ve geçmiş ilmi satanlar.

Geçmişi bilmek bir kültür olabilir ancak gelecek ile ilişkili değildir.

Bugün kalkıp da sürekli bize kültür ve geçmiş ilmi satanlar aslında hep okuduklarını bize aktarıyorlar.

  • Okumak aktarmak ise buyrun herkes okusun aktarmaya gerek kalmasın işte o zaman geçmiş dersten başka hiç durum ifade etmeyecektir.
Tombik

Aslında geçmişin ta kendisi bugündür, şuandır bugün yapacaklarınız sizin geçmişinizdir.

Gerçek kültür bugünü analiz edip yarın için öngürüde bulunmaktır.

  • Öngörü yaşanılacak zamandır. Ve bu zaman eğer iyi bir öngörü ile meydana gelecek ise buna hazırlık yapabilir ve bugünü (geçmişi) daha iyi dizayn edebilirsiniz. Gerçek kültür budur.

Topluma faydalı olmak, toplumu bilinçlendirmek gelecek hakkında öngörülerde bulunmaktır.

Geçmişi anlatarak ancak topluma bilgi verirsiniz.

Bugün ki eğitim sistemine bakar mısınız? Sadece geçmiş üzerine bir tarih, bir çoğrafya hatta bir matematik söz konusudur. Felsefe ve Biyoloji bile geçmiş ile anlatılarak öğretilmektedir.

Eğitim dediğiniz sistem de gelecekle ilgili hiç bir ders yoktur. Yarın ile ilgili hiç bir eğitim yer almaz.

  • Neden mi? Çünkü şuan aldığınız eğitimi size verenler zaten geleceği sizin için dizayn ettiler zaten sizi gelecek için hazırlıyorlardı ve hazırlamaya devam ediyorlar.
  • Gerçek eğitim varlığın algılanarak bilgiye dönüştürülmesi ve elde edilen bilgi ile insanlığa daha faydalı ve yararlı yaşam formları oluşturulmasıdır.

Bunun aksine düşünemezsiniz.

Bir döngü, bir yaratıcı ve bir hakimiyet söz konusudur.

  • Kültür, küllerin ve türlerin öğrenilmesi öğretilmesidir. Kül adı üstünde küldür ateş yanmıştır geriye kalandır. Geçmişten gelen alınması gereken derslerdir. Tür ise tüm geçmişin harmanlanması ve her varlığın kabul edilmesidir. Ve bu durum bir bilgidir bilgiden öteye geçmez.

Gelin görün ki gerçek kültür sahibi olmak yarın için öngörüde bulunmak bugünü analiz etmek ve geleceğe hazırlık yapmaktır.

Düşünen İnsan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks