Ethernetten 1000 kat daha yüksek veri akışı sağlayabilecek bir kuantum lazer teknolojisi

Kuantum Lazer ile Ethernetten 1000 Kat Daha Hızlı Veri Aktarılabilir.

Kuantum Lazer ile Ethernetten 1000 Kat Daha Hızlı Veri Aktarılabilir.

İngiltere’deki araştırmacılar, ethernetten 1000 kat daha yüksek veri akışı sağlayabilecek bir kuantum lazer teknolojisi üzerinde çalışıyorlar. Terahertz kuantum kaskad lazerler, 100Gbps hızında veri aktarabilirler.

Leeds Üniversitesi’nden araştırmacılar, yeni bir araştırma kapsamında büyük bir veri aktarım hızı sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalışıyorlar. Araştırmacılar, Nature Communications’ta yayınladıkları makale ile terahertz kuantum kaskad lazerleri kontrol etmenin bir yolunu bulduklarını açıkladılar. Terahertz kuantum kaskad lazerler, 100 Gbps veri aktarım hızı ile 100 Mbps veri aktarım hızı sağlayan ethernetleri 1000’e katlama potansiteline sahip.
Terahertz kuantum kaskad lazerleri diğer lazerlerden ayıran şey, bu lazerlerin terahertz aralığında elektromanyetik spektrum yaymalarıdır. Bu nedenle kimyasal analizlerin spektroskopi alanında da bu lazerler kullanılıyorlar.

Tombik

100Gbps hızda veri gönderebilmek için lazerler saniyede 100 milyar kere açılıp kapanmalıdır. Araştırmacılar, çok iyi modüle edilmesi gereken lazerde bu açılıp kapanma sayısını, akustik ve ışık dalgalarının gücünü kullanarak elde ettiler.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks