Varlık Fonu’na sınırsız borçlanma yetkisi veren madde.

Varlık Fonu da, bankalar da batar.

Sınırsız borçlanma yetkisi kabul edildi: Varlık Fonu da, bankalar da batar.

Bankacılık Kanunu’nda değişiklik öngören teklifin Varlık Fonu’na sınırsız borçlanma yetkisi veren maddesi komisyonda kabul edildi. HDP’li Paylan, Kanal İstanbul için sınırsız borçlanma yolunun açıldığına dikkat çekerek, “Proje batarsa Varlık Fonu da bankalar da batar” dedi.

Bankacılık Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerine devam ediliyor. Teklifin kabul edilen maddeleri arasında, Varlık Fonu’na sınırsız borçlanma yetkisi veren hüküm de bulunuyor. Muhalefet, iktidarın Kanal İstanbul gibi mega projeleri finanse etmek için Varlık Fonu’nu büyük bir borç yükü altına sokmaya hazırlandığını vurguluyor.

Tombik

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen teklifin dördüncü maddesi ile Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve TOKİ Başkanlığı gibi kurumların işlemlerinde kredi sınırlamasını kaldıran Bankacılık Kanunu’nun 55’inci maddesine ‘Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi ve Türkiye Varlık Fonu veya bunlara ait fonlarla’ ibaresi de eklendi. Muhalefet, her bir fonun tek başına sınırsız borçlanma yetkisine sahip olmasını sakıncalı bularak bu düzenlemeden vazgeçilmesini istedi. Teklifi savunan AKP’li Mustafa Savaş “Bunlar sadece niyet okumadır” dedi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks