Aykut Erdoğdu, hükümetin gelecek yıllara yayılacak korkunç bir borç yükünü gizlediğini açıkladı.

AKP, gelecek yıllara yayılan korkunç borç yükünü gizliyor.

‘AKP, gelecek yıllara yayılan korkunç borç yükünü gizliyor’.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, hükümetin gelecek yıllara yayılacak korkunç bir borç yükünü gizlediğini açıkladı.

CHP’nin Sosyal Politikalar’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Erdoğdu, son günlerde açıklanan ve kamuoyunda tepkiyle karşılanan Sayıştay’ın yaptığı usulsüzlük tespitlerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. 6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun “Suç teşkil eden bir fiile rastlandığı takdirde gereği yerine getirilmek üzere, dosyanın Cumhuriyet savcılığına gönderilmesi için Sayıştay Başsavcılığı’na verilmesi” gerektiğini hatırlatan Erdoğdu, Sayıştay’ın tüm kurumlardaki usulsüzlükleri tespit ettiğini fakat soruşturma açılmadığını dile getirdi. Raporlar incelendiğinde, hemen hemen her kurumda mevzuatı açıkça ihlal durumunun tespit edildiğini ve bazı yerlerde bu ihlallerin inanılmaz boyutlara vardığının belirtildiğini ifade eden Erdoğdu, Sayıştay’ın kamu kaynaklarının amaç dışı kullanılarak açıkça yağmalandığı bu süreçle ilgili tespitlerin ötesine geçmeyen tavrının da görevi ihmal olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

Tombik

‘BAKANLIKLAR SAYIŞTAY’IN BİLGİ TALEBİNE YANIT VERMİYOR’

“2018 yılı denetim raporlarında aynı zamanda Anayasa’yı ve Sayıştay Kanunu’nu ihlal edecek şekilde bilgi gizleme girişimlerinin bulunduğu da belirtiliyor. Açık mevzuat hükümlerine rağmen, birçok kamu kurumunun Sayıştay’a istenilen bilgi ve belgeleri vermedikleri veya Sayıştay’ın bu bilgileri yayımlamaları gerektiğini belirtmesine rağmen yayımlamadıkları görülüyor. Sayıştay’ın talebine karşın bilgi vermeyen kurumlar içinde Sağlık Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı önde geliyor.”

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks