Enflasyon riski, ABD ve Avrupa ile gerilen ilişkiler.

Her gün biraz daha fazla fakirleşiyoruz… Piyasalar yangın yeri.

Enflasyon riski, ABD ve Avrupa ile gerilen ilişkiler, Sarraf davası ve hükümetin Merkez Bankası’nı hedef alan açıklamaları piyasaları allak bullak etmeye devam etti. Dolar dün tarihi zirvesini yaparken Avro da çıkışını sürdürdü. TL, gelişmekte olan piyasalar içinde en fazla değer kaybeden para birimi oldu.

Döviz kurlarında yaşanan sert yükselişin ardından TCMB’den hamle geldi. Bu hamle sonrasında dolar 3.95, Avro 4.64, sterlin ise 5.24 seviyesine geriledi ancak bu adımlar TL’nin dün de gelişmekte olan para birimleri arasında en çok değer kaybeden para birimi olmasını engelleyemedi.

Tombik

Merkez’den örtülü faiz artışı

TCMB, dün piyasalarda “örtülü faiz artışı” olarak da yorumlanan bir adım attı ve likidite politikasında 25 baz puan sıkılaştırmaya gitti. TCMB, bugünden itibaren, bankalara yönelik günlük fonlamanın tamamını geç likidite penceresinden (GLP) sağlayacak. Bu adımla ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 11.99’dan yüzde 12.25’e çıkarıldı.

Dolar tahmini: 4.20

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks