Çin’den yeni ihracat yasakları. Çin bazı ürünlere ihracat yasağı getirdi.

Dünya için önemli olan bir dizi teknolojisini artık diğer ülkelere satmayacak

Çin, Dünya için önemli olan bir dizi teknolojisini artık diğer ülkelere satmayacak.

  • Çin’in zaten yeterince uzun olan ihracat yasağı listesi, artık yeni ve Dünya için çok önemli teknolojileri de içeriyor. Bu teknolojiler arasında nadir toprak elementlerinin işlenmesi ile ilgili bir dizi teknoloji ile birlikte hücre klonlama ve LiDAR da var.

Çin, artık bu teknolojileri diğer ülkelere satmayacak

Benzer Haber
1 3.064
Tombik

Çin, kısıtlı ihracat listesine nadir toprak elementlerinin üretimiyle ilgili bir dizi teknolojiyi de ekledi. Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan güncellenmiş listede nadir toprak elementlerinden 17 kez bahsediliyor. Çin devlet medyası, güncellemenin, Çin’in “ekonomik ve teknolojik hak ve çıkarlarını” korumak amacıyla Pekin’in serbestçe ihraç edilmemesi gerektiğini düşündüğü öğeleri içerdiğini bildirdi.

Çin dışından yapılan analizler, genişletilmiş listenin nadir toprak mıknatısları yapma, nadir toprak elementi madenciliği ve maddeleri rafine etme teknolojilerini yasakladığını gösteriyor.

Nadir toprak elementleri birçok yüksek teknolojili ürünün üretimi için hayati öneme sahip. Çin, şu anda dünyanın en büyük madde kaynağı konumunda ve uzun süredir, ham ürünü açık denizlere göndermek yerine, maddeleri rafine ederek ve/veya faydalı bileşenlere dönüştürerek yerel katma değer yaratma politikası izliyor. Bu nedenle Çin, nadir toprak elementlerinin işlenmesi için dünyanın en iyi teknolojilerinin büyük bir kısmını geliştirdi.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks