Birleşik Krallık’ta dünyanın ilk yapay zeka destekli yol onarım aracı test ediliyor.

İnsanlardan yüzde 70 daha hızlı

Dünyanın ilk yapay zekalı yol onarım aracı: İnsanlardan yüzde 70 daha hızlı.

Birleşik Krallık’ta dünyanın ilk yapay zeka destekli yol onarım aracı test ediliyor. Testlerin başarılı olması durumunda yapay zekalı bu robot caddelerde devriye gezerek asfalt üzerinde hasar tespiti yapacak. Robotun hasar tespit yapması durumunda bu bölgelerde bulunan çukurlar veya çatlakları onaracağı kaydedildi.

İngiltere’nin Hertfordshire kentinde dünyanın ilk yapay zeka destekli yol onarım aracı test edildi.

Tombik

ÇATLAK VE ÇUKUR TESPİTİNDE YAPAY ZEKA KULLANIYOR

ARRES (Otonom Yol Onarım Sistemi) PREVENT adı verilen robot, çatlakları ve çukurları otomatik olarak tespit etmek, sınıflandırmak ve doldurmak için yapay zeka kullanıyor.

  • Testin başarılı olması durumunda robotun çatlakları büyümeden hızlı bir şekilde onaracağı kaydedildi.

Ayrıca bu durumun yol çalışmalarında insan işçilere kıyasla daha ucuz, verimli ve daha hızlı hale getirebileceği kaydedildi.

Bu robotun Liverpool Üniversitesi akademisyenleri, teknoloji şirketi Robotiz3d ile Hertfordshire County Council (HCC) Karayolları Mühendisleri arasındaki işbirliğiyle geliştirildiği aktarıldı.

3 YIL ÖNCE GELİŞTİRİLMEYE BAŞLANDI

  • Geliştirilmesine 2020 yılında başlanan robot, şu anda dünyanın herhangi bir yerindeki tek otonom yol onarım aracı olma özelliğini taşıyor.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks