Yükselen deniz seviyesinin oluşturduğu tehdit: 2100’da daralmış Avrupa kıyıları mı?

Kıyamet saati gece yarısına hiç olmadığı kadar yaklaştı.

Kıyamet saati gece yarısına hiç olmadığı kadar yaklaştı: Olası felakete artık 100 saniye var.

Bilim insanları ‘kıyamet saati’ni biraz daha ileri aldı. Perşembe günü açıklanan saatin geldiği noktaya göre artık gece yarısı 12’ye sadece 100 saniye kaldı. Saat en son 2018 yılında ileri alındığında kıyamete 2 dakika kaldığı uyarısı yapılmıştı. 2019 yılında saatin yelkovanı gece yarısına 120 saniye kalada tutulmaya devam etti.

Sembolik saatin gösterdiği zaman 73 yıldır Atomik Bilimciler Bülteni (The Bulletin of the Atomic Scientists) adlı organizasyon tarafından belirleniyor. Gece yarısı ise insan kaynaklı bir felaketi ve bu felaket sonucunda insanlığı ve uygarlığı yok edebilecek apokaliptik bir gelişme yaşanma ihtimalini sembolize ediyor. Bu ihtimal ne kadar yükselirse saat o oranda 12’ye yaklaşıyor.

Tombik

Yükselen deniz seviyesinin oluşturduğu tehdit: 2100’da daralmış Avrupa kıyıları mı?

Kıyamet Günü Kasası 10 yaşında

İklim değişikliği ve küresel ısınma: Zor şartlarda yetişebilen alternatif mahsuller aranıyor.

Çoklu tehditlerin birleşimi

Bu kez saat nükleer silahlar, siber saldırılar ve küresel ısınmadaki artış nedeniyle ileri alındı ve daha önce hiç olmadığı kadar olası kıyamete yaklaşıldı.

Organizasyon başkanı Robert Rosner yaptığı açıklamada “Çok tehlikeli bir dünyayı normal gibi görmeye başladık. Nükleer gücün ve iklim krizinin oluşturduğu riskleri görmezden geliyoruz.” diyor ve ekliyor:

“Şu anda gerçek bir acil durumla karşı karşıyayız. Herhangi bir hatayı ya da gecikmeyi kaldıramayacak bir durumdayız.”

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks