Elektrikli araç üreticilerinden bir tanesi şarjı bitmeyen kamyon modeli.

Şarjı bitmeyen kamyon görenleri hayrete düşürdü.

Şarjı bitmeyen kamyon görenleri hayrete düşürdü.

Elektrikli araç üreticilerinden bir tanesi şarjı bitmeyen kamyon modelini iş dünyasına tanıttı. Birçok kişinin hayretlerini kazanmayı başaran bu araç ilginç özelliklere sahip.

Üreticileri tarafından The Elektro Dumper ismi verilen bu araç, bitmeyen bataryası ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Tepeden aşağı yokuş indirmekte kullanılan bu aracın özelliği ise kendi kendini şarj edebilmesi. Böylece hiçbir zaman şarjı bitmeden çok uzun bir süre kullanım olanağı sunuyor.

Tombik

Şarjı bitmeyen kamyon 110 ton ağırlığa sahip

Bu kamyon ürününü ilginç yapan bir diğer önemli özelliği ise devasa bir kütleye sahip olması. 110 tonluk bu kamyon 64 ton yük almakla birlikte yokuş aşağı inerken ilerlemek için güç ihtiyacı hissetmiyor.

Fren sisteminin elektrik üretmesi ile birlikte bu üretilen elektrik tekrar depolama imkanı sunuyor. Böylece kendisini sonsuza kadar devam ettirebilecek bir model ortaya çıkıyor. İnişte aracın bataryası %88 oranında doluyor ve yukarı doğru olan yolculukta ise bataryanın %80’i harcanıyor. Böylece her seferinde %10 civarında enerji üretimi ortaya çıkıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks