İki gündür karanlığa gömülen Venezuela’da Maduro suçluyu buldu.

Venezuela kanalığa gömüldü.

İki gündür karanlığa gömülen Venezuela’da Maduro suçluyu buldu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeyi yaklaşık iki gün karanlıkta bırakan elektrik kesintisine ilişkin, “Bugün ülkedeki elektrik kesintisinin neredeyse yüzde 70’ini gidermiştik ancak elektrik hatlarına, yalnızca ABD hükümetinin sahip olduğu yüksek teknoloji kullanılarak yapılmış bir saldırı düzenlendi.” dedi.

Tarihinin en ciddi siyasi krizinin yanı sıra son iki günü elektriksiz geçiren Venezuela’da iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) tarafından başkent Caracastaki devlet başkanlığı sarayı Miraflores’in önünde Maduro’ya destek mitingi düzenlendi. ABD’nin eski Devlet Başkanı Barack Obama’nın 2015’de imzaladığı, Venezuelanın ABD için ulusal tehdit olarak görüldüğü kararnamenin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen antiemperyalist mitinge Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve eşi Cilia Flores’in yanı sıra Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ve Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello da katıldı.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks