‘Ekonomi kötü’ demek suç kapsamına alınacak.

Dilek Güngör’ün “Yalancı çobanlar yandı” başlıklı yazısı şöyle:

Damat Berat yasası: ‘Ekonomi kötü’ demek suç kapsamına alınacak.

Yazıda ekonomik gidişata dair yapılan yorum ya da haberin hangi durumlarda “yalan, yanlış ve yanıltıcı bilgi, söylenti” olarak kabul edileceğine dair detay yer almadı.

Dilek Güngör’ün “Yalancı çobanlar yandı” başlıklı yazısı şöyle:

Tombik

Yanılmıyorsam temmuz ayıydı. 1 yıldır her ekonomik, siyasi ve diplomatik gelişmede çıkıp apar topar kur tahmininde bulunan, felaket satarak vatandaşları korkutup dolarizasyonu artırmaya çalışan, objektif ekonomik analizle siyasi bakış açısını birbirine karıştıran ekonomist, gazeteci ve akademisyenlerin fena ters köşe olduğunu yazdım.
Hiçbir tahmini tutmayan bu kesimin finansal piyasalarda istikrar sağlandıktan sonra ortadan kaybolduğunu dile getirdim. Kendilerine de ‘yalancı çobanlar’ yakıştırmasını yaptım.

Peki bu arkadaşlar ve ROTA’syona uğrayan türevlerinin finansal piyasalarda sağlanan istikrardan sonra yüzü kızardı mı?

Hayır…

Üstelik, her gün çıkıp ekonomiye, Türk Lirası’na, finansal göstergelere ilişkin yalan, yanlış ve yanıltıcı bilgiler sallamaları da yanlarına kâr kaldı.

Evet, aynen öyle oldu.

Çünkü, Türkiye’deki kanunlarda bu ve benzer iftiralarla ilgili bir düzenleme tanımı yok. Ulusal ekonominin genel yapısına, Türk Lirası’na, makroekonomik büyüklüklere ve finansal göstergelere ilişkin yalan haber yapsanız da söylenti çıkarsanız da yorum yapsanız da rapor yazsanız da ceza alamıyorsunuz.

Diyebilirsiniz ki, 6362 Sayılı Sermaye Piyasaları Kanunu’nun ‘piyasa dolandırıcılığı’ başlıklı 107’nci maddesi var. Fakat o madde sadece belirli sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini ve yatırımcıların kararlarını doğrudan etkileyecek haber, yorum ve söylentileri kapsıyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks