Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz.

Saklı gizli işler için mi seçildi?

Saklı gizli işler için mi seçildi?

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, IMF yerine McKinsey’in tercih edilmesinin ekonomide zaten olmayan şeffaflığın üzerini iyice örteceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonominin denetimini ABD’li McKinsey şirketine teslim etmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. İYİ Parti Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, IMF yerine McKinsey’in tercih edilmesinin ekonomide zaten olmayan şeffaflığın üzerini iyice örteceğini söyledi. Denetimin McKinsey’e verilme gerekçesinin arka planında ekonominin gerçek durumunun hem Türk halkından hem de uluslararası finans kuruluşlarından gizleme amacının yattığından da endişe ediliyor.

Tombik

Bakan Albayrak’ın yaptığı açıklamaya göre, iktidarın hedef olarak ortaya koyduğu icraatları uygulayıp uygulamadığını artık ABD’li McKinsey şirketi kontrol edecek. Albayrak’ın ‘dış göz’ yoluyla uluslararası finans kuruluşları ve yabancı yatırımcılara güven verip ülkeye döviz çekmeyi hedeflediği ifade ediliyor. Ekonomi yönetiminin bu adımı atarak, dış fonlara güven veremediğini adeta itiraf etmiş olduğu da belirtiliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks