E-spor adı verilen yeni spor dalı.

Üniversitelerin yatırım yaptığı yeni iş alanı.

Teknolojinin gelişmesiyle spor dallarının alanları da büyümeye devam ediyor. E-spor adı verilen bu alana üniversiteler yatırım yapmaya başladı.

Başdöndürücü teknolojik gelişmelerin açtığı yeni kazanç kapılarından biri de espor. 2000’li yılların başında düzenlenen espor turnuvaları milyonlarca kişiyi ekranların başına bağladığı gibi, bu alana ilgi duyan jenerasyon için büyük paraların kazanıldığı bir sektör haline geldi. Derin Ekonomi dergisi, Mart sayısında espordaki gelişmeleri ‘Espor futbola rakip” başlığıyla sayfalarına taşıdı. Derginin editörü Mehmet Ali Doğan’ın kaleme aldığı dosyada; bu dalın son gelişmeleri, Ocak’ta başlayan espor turnuvaları uzman yorumları eşliğinde sunuluyor. Bayilerde bulabileceğiniz Derin Ekonomi dergisinin espor dosyasından bazı bölümleri sizin için derledik.

Tombik

FUTBOL KADAR POPÜLER

Espor, dünya çapında neredeyse futbol kadar ilgi görecek bir popülariteye ulaştı. 700 milyon dolar civarında olan dünya espor pazarının ekonomik büyüklüğünün 2020’de 9 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Böylesi cezbedici dijital pazarda yer almak için Türkiye’de de kayda değer çalışmalar var. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bunun için sporcu lisansı veriyor. Resmi lig ve turnuvalarda oyun oynayarak hayatlarını kazanan profesyonel takımlar ve oyuncular gün geçtikçe çoğalıyor.

MİLYONLARIN GELECEK UMUDU

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks