GrayKey adlı cihaz.

Güvenlik güçleri için üretilen cihaz piyasada satışa çıkarıldı.

iPhone’ların şifrelerini güvenlik güçleri ve güvenlik kurumlarının kırabilmesi için üretilen GrayKey adlı cihaz, piyasada satılmaya başladı. Çalıntı iPhone’ları korsan olarak satışa çıkarmasına da neden olacak bu cihaz, kötü niyetleri insanların eline geçtiğinde cihaz sahibinin tüm kişisel bilgilerinin de çalınmasına imkan sağlıyor.

İki ya da üç saat içinde 4 basamaklı iPhone şifrelerini kırabiliyor.

Tombik

FBI, San Bernardino saldırısında saldırganlardan birine ait iPhone’un kilidinin açılması için Apple’dan yardım istemişti. Apple ise milyonlarca kişinin güvenliği açısından iOS’ta bir arka kapı açmayı reddetmişti. FBI, Apple’ın güvenli dijital kalesine, İsrail merkezli bir şirket olan Cellebrite adıyla girmenin başka yollarını buldu.

iPhone, iPad ve iPod gibi iOS destekli cihazların şifresini kırmak için kanun uygulayıcıları tarafından kullanılabilecek GrayKey adlı yeni bir iPhone kilidi kıran cihaza rastlanıldı.GrayKey, Atlanta, Georgia merkezli Grayshift adlı bir şirket tarafından geliştirildi. Cihaz 2017 sonlarına kadar birçok kişi tarafından bilinemedi. Bu ayın başlarında, bir Forbes raporu, sözde iPhone kilidini açan donanımın ilk ayrıntılarını açıkladı. Rapora göre şirket eski bir Apple güvenlik mühendisi ve ABD istihbarat yöneticileri tarafından kullanılıyor.

Şimdi, güvenlik firması Malwarebytes, iPhone’un güvenliğini tehlikeye sokan sözde kara kutunun sızdırılmış görüntülerini yayınladı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks