ABD ordusu Suriye’de işbirliği yaptığı PKK/YPG.

Ortadoğu’da yüzbinlerce dolarlık silah çaldırmış.

ABD, YPG’ye silahın hesabını tutmamış… Ortadoğu’da yüzbinlerce dolarlık silah çaldırmış.

  • ABD’nin Irak ve Suriye’de bulunan üslerinden 2020-2022 yılları arasında yüz milyonlarca dolarlık gelişmiş askeri ekipmanının çalındığı ortaya çıktı. ABD ordusu Suriye’de işbirliği yaptığı PKK/YPG’ye verdiği silahların kaydını da doğru dürüst tutmamış.

ABD basınında çıkan haberler, ABD ordusunun Ortadoğu’daki gelişmiş ve hassas silah envanterini korumakta zorluk yaşadığını ve buraya sevk edilen silahların kaydının tutulmasında ciddi eksiklikler olduğunu ortaya koydu. The Intercept sitesinin resmi kurumlarda yürütülen soruşturma belgelerine dayandırdığı araştırma haberinde, ABD ordusunun terör örgütü PKK/YPG ile işbirliği yapan Suriye’deki Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü’nün terör örgütü için satın alınan 715 milyon dolarlık silahın muhasebesini düzgün tutmadığı belirtildi. Habere göre ayrıca ABD ordusunun Irak ve Suriye’deki üslerinde kullanmak üzere bölgeye sevk ettiği silahları arasından Javelin füzeleri ve insansız hava araçları (İHA) dahil olmak üzere çok sayıda hassas mühimmat çalındı ya da kayboldu.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks