Dünyada bir milyon 250 bini aşkın kişinin ölümüne yol açan yeni tip corona virüs.

Corona virüsün en gerçekçi görüntüsü elde edildi.

Corona virüsün en gerçekçi görüntüsü elde edildi.

Bilim insanları, dünyada bir milyon 250 bini aşkın kişinin ölümüne yol açan yeni tip corona virüsün (Covid-19) şimdiye kadarki en gerçekçi ve güncel fotoğraflarını kaydederek hem dış görünümünü hem de iç yapısını haritalandırdı. Araştırmacılar, yaptıkları çalışmanın Covid-19’a karşı geliştirilen aşı ve tedaviler için dönüm noktası olabileceğini söyledi.

Suudi Arabistan’daki Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST) yeni tip corona virüsün şu ana kadarki en gerçekçi ve güncel görüntülerini yayımladı. 3D modelleme yapan bilim insanları, elde edinilen son verileri de ekleyerek Covid-19’a neden olan hastalığın iç ve dış yapısını haritalandırdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan araştırmacı Ondřej Strnad, “3D modelimiz, Covid-19’un, güncel yapısını atomik seviyede gösteriyor ve nükleokapsid proteinlerinin oluşturduğu ip benzeri yapı gibi daha önce görülmesi imkansız olan virüsün ayrıntılarını ortaya koyuyor. Modeli geliştirmek için kullandığımız yaklaşım, Covid-19’un yayılmasına karşı yürütülen bilimsel mücadele için yeni bir yol açabilir. Çünkü geliştirdiğimiz teknoloji, bilim insanlarının yeni keşfedilenen bilgileri hızlıca modele dahil etmesine ve böylece sürekli güncellenen çevrimiçi bir kaynağın oluşmasını sağlayabilir” ifadelerini kullandı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks