Azerbaycan ile yapılan ateşkes anlaşması

Toprak vermeseydik çatışmalar bitmeyecekti, trajik bir olay

Paşinyan: Toprak vermeseydik çatışmalar bitmeyecekti, trajik bir olay, tüm sorumluluk bende.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yapılan ateşkes anlaşmasının ülkesi adına trajik bir olay olduğunu belirterek, “Ermenistan toprak vermeseydi çatışmalar bitmeyecekti. Olayların tüm sorumlusu benim” diye konuştu.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Rusya arabuluculuğuyla 9 Kasım gecesi yapılan ateşkes antlaşması sonrası Erivan yönetimi Dağlık Karabağ bölgesinden Ermeni askerleri çekmeyi kabul ettiğini duyurmuştu.

Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama daha yapan Başbakan Paşinyan, “Anlaşma benim ve halkım için inanılmaz derecede acı” ifadelerini yineleyerek, “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (NKR) ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar ancak Erivan’ın Karabağ çevresindeki beş bölgeden vazgeçmeyi kabul etmesi halinde önlenebilecekti.” ifadelerini kullandı.
Dağlık Karabağ’daki ateşkes sonrası tampon bölgeye Türk barış gücü gönderilecek mi?

“Savaş engellenebilir miydi” sorusuna evet cevabı veren Paşinyan, “En başında Karabağ çevresindeki beş bölgeden çekilmeyi kabul etseydik, savaş yaşanmayacaktı. Ancak bu durumda Karabağ’ın statü sorunu tam olarak çözülemezdi.” dedi.

Yaşananlardan bizzat kendisinin sorumlu olduğunu ifade eden Paşinyan,”Karabağ çevresindeki topraklardan vazgeçmeli miydik? Ben dahil kimse bunu istemezdi” diye konuştu.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks