Doğa Koleji’nde çalışan öğretmenlerin eylül maaşlarının yüzde 70’inin…

Doğa Koleji’nde kriz büyüyor!

Doğa Koleji’nde kriz büyüyor!

Doğa Koleji’nde aylardır yaşanan ekonomik sıkıntılar öğretmenlerin yanı sıra velileri de isyan noktasına getirdi.

Doğa Koleji’nde çalışan öğretmenlerin eylül maaşlarının yüzde 70’inin, ekim maaşlarının ise tamamının yatırılmamasına tepkiler sürerken, bu duruma son günlerde sürekli dile getirilen, okulun satılacağı hatta satıldığı iddiaları, okullardaki yönetici baskıları ve ödenmeyen eğitim-öğretim ödenekleri de eklendi.

Tombik

65 bin öğrencisi ve 15 bin personeli bulunan Doğa Koleji’nde kriz giderek büyürken, okulun farklı kampüslerinde öğretmenler iş bırakma ve rapor alma gibi adımlarla eyleme geçti. Yaşananlara sessiz kalmayan veliler de bugün Ataşehir’deki genel müdürlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

Öğretmen maaşlarının ödenmemesi ve okulun satıldığı iddialarına ilişkin yönetimden açıklama gelmemesi üzerine, veliler bugün Ataşehir’deki Doğa Koleji Genel Müdürlük binası önüne basın açıklaması çağrısı yaptı.

EKONOMİK SORUNLAR ÖĞRENCİLERİ ETKİLEMEYE BAŞLADI

Son dokuz aydır kurumun içinde bulunduğu ekonomik durumun, çocuklarının eğitimine olumsuz yansımalarının başlaması nedeniyle açıklamayı zorunlu bulduklarını ifade eden veliler “Türkiye’nin, en çok öğrencisi olan özel eğitim kurumu maalesef zor günler yaşıyor. 2018 yılında cirosuyla Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasına giren okulumuzun bu duruma gelmesi hepimizi üzmektedir” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks