Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in, askerlerini savaşa hazırlanmaya çağırması dikkat çekti.

Çinliler kiminle savaşmaya hazırlanıyor?

“Çinliler kiminle savaşmaya hazırlanıyor?”.

Bir Rus haber sitesinde yayımlanan analiz haberde, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in, askerlerini savaşa hazırlanmaya çağırması dikkat çekti. Rus Askeri uzman Mikhailovsky, Xi Jinping’in olası bir savaştan bahsetmesinin birkaç nedeni olduğunu söyledi.

‘infox.ru’ haber sitesinde yayımlanan, “Uzman, Çinlilerin kiminle savaşmaya hazırlandığını söyledi” başlıklı analiz haber şöyle:

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, askerleri savaşa hazırlanmaya çağırdı.

Çin donanmasının Guangdong eyaletindeki askeri üssünde yapılan bir teftişte, Denizcilerden askeri eğitime çok dikkat etmelerini ve uyanık olmalarını istedi. Bazı siyasi analistler bu açıklamayı ciddi bir sinyal olarak görüyor.

Bir yandan Çin ile Amerika, Japonya, Tayvan ve Güney Çin Denizi’ndeki diğer ülkeler arasındaki çatışmanın devam ettiğini belirtmekte fayda var. Rus Askeri uzman Alexander Mikhailovsky, Xi Jinping’in şu anda olası bir savaştan bahsetmesinin ve bunu Guangzhou’da yapmasının tesadüf olmadığına inanıyor. Uzman, bunun birkaç nedeni olduğunu söyledi.

Detaylar, HAber Linki

Gündem

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks