Artan vakalar sonrası toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu’nda konuşulanlar netleşti.

Sert kısıtlamalar geri dönüyor.

Bilim Kurulu toplantısında konuşulanlar sızdı! Sert kısıtlamalar geri dönüyor.

Artan vakalar sonrası toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu’nda konuşulanlar netleşti. Buna göre; eğlence mekanları ve kıraathanelerin kapatılması, restoranların paket servise geçmesi, okul tatilinin uzatılması ve bazı şehirlerde kısmi sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. Kurulun bu tavsiyeleri yarın Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanacak.

Bilim Kurulu üyeleri, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı. Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alındığı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye’deki aşı çalışmaları değerlendirilip, yeni önlemler görüşüldü. Bu toplantıda ayrıca vaka artışıyla gündeme gelen kısıtlamalar da konuşuldu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın haberine göre; Koronavirüs Bilim Kurulu bugünkü toplantısında 4 yeni tavsiye kararı aldı. Bu tavsiyeler, eğlence mekanları ve kıraathanelerin kapatılması, restoranların paket servise geçmesi, okul tatilinin uzatılması ve bazı şehirlerde kısmi sokağa çıkma yasağı. Tavsiye kararı alan Bilim Kurulu’nun kararları yarın toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısında karara bağlanarak duyurulacak.

YIĞILMALARI ENGELLEMEK İÇİN SINIRLI SOĞA ÇIKMA YASAĞI

Işık paylaşımının devamında, “Yarın Bakanlar Kurulu’nun değerlendireceği önerilerle ilgili 2 detay var:
1)Restoranların tamamen paket servise geçmesi ya da HES koduyla sınırlı müşteri alması, 2)Uzun sokağa çıkma yasakları öncesi/sonrası yığılmaya neden olduğu için bazı yerlerde sınırlı sokağa çıkma yasağı” dedi.

Detaylar, Haber Linki

Haber

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks