Apple’ın pandemi süreci için yaptığı çalışamlar arasına Apple maske de eklenmiş oldu.

ABD’de yüz tanıma teknolojisi kriz yarattı.

ABD’de yüz tanıma teknolojisi kriz yarattı.

ABD’nin yeni gündemi yüz tanıma teknolojisi ile kamu güvenliğini korumak. Yeni gelen haberler ise yerel yönetimlerin bu düzenlemeye halk tepkisi sonucunda itiraz ettiğini söylüyor. İlk olarak Portland, yüz tanıma teknolojisinin kamu ve özel sektör tarafından kullanımını yasaklayan şehir oldu. Portland’ın bu kararına Boston, Oakland ve San Francisco gibi önemli ABD şehirleri eşlik ediyor.

Apple’ın pandemi süreci için yaptığı çalışamlar arasına Apple maske de eklenmiş oldu. İşte Apple’ın yeni yüz maskesi hakkında detaylar!

”ABD yüz tanıma teknolojisi ile özgürlüğe kastediyor”

Gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler, ‘’Şehir sakinleri gizlilik haklarının hükümet veya özel bir kurum tarafından sömürülmesinden asla korkmamalılar. Milletvekilleri, yüz tanıma teknolojisine ilişkin eski düzenlemeyi, mahremiyetin ihlali ve kolluk güçlerinin önyargılı teknoloji kullanımı olarak nitelendirdiler ve devreye girdiler. Kolluk kuvvetlerinin yüz tanıma teknolojisi ile vatandaşlarımıza yaş, ırk ve cinsiyet önyargıları ile yaptırım uygulaması kabul edilemez. Bu uygulama toplumun sivil özgürlüğüne ve devletin şeffaflık ilkesine aykırıdır. Şeffaflığın sağlanması adına atılan bu adım ülke geneli için ”model mevzuat” olacaktır.’’ dedi.

Şimdilik birkaç şehir ile sınırlı kalan bu itirazlar, uzun bir süredir iç krizlerle yüzleşmek zorunda kalan ABD’nin geneline sıçrayabilir. Hükümetin bu konuda takınacağı tavır ile yüz tanıma teknolojisi başlığı uzun bir süre gündemdeki yerini koruyabilir.

Siz ABD yüz tanıma teknolojisi hakkında yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks