AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, din şurası toplantısında şeriat savunuculuğuna soyundu.

Erdoğan: Yüce dinimizi anlatmak için her kapıyı çalma dönemimiz başlıyor.

Erdoğan: Yüce dinimizi anlatmak için her kapıyı çalma dönemimiz başlıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, din şurası toplantısında şeriat savunuculuğuna soyundu, ”Yüce dinimizi anlatmak için her kapıyı çalma dönemimiz başlıyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6. Din Şûrası Kapanış Programı’nda konuştu. Şeriat sevdasını dile getirmekten kaçınmayan Erdoğan, ”Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz” derken, ”Yüce dinimizi anlatmak için her kapıyı çalma dönemimiz başlıyor” ifadelerini kullandı. Diyanet’e de çağrı yapan Erdoğan, ”Her din görevlimiz peygamber vaizi gibi hareket etmeli” şeklinde konuştu.

Tombik

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘MÜSLÜMANCA YAŞAMAKLA EMROLUNDUK’

Bizim inancımızda din sadece belli mekanlara haftanın belli günlerine hasredilmiş bir olgu değildir. İslam, hayatımızın tüm alanlarını kuşatan ve kucaklayan kurallar, yasaklar manzumesidir. Yaşantımızın her anını düzenleyen bir dine inanıyoruz. Ömrümüzün sonuna kadar Müslümanca yaşamakla emrolunduk. Rabbimiz ayrıca Kuranı biz indirdik onu koruyan da biziz diyerek kutsal kitabımızı hakimiyeti altına almıştır. Zaman ve şartlar değişse de İslam’ın nasları değişmeyecektir. Nerede ve hangi zamanda yaşarsak yaşayalım namaz, oruç, haç bizler için farzdır. Hangi sebeple olursa olsun Kuran’ın emirlerini yok saymak, hükümsüz kılmak bir Müslümana yakışmaz. Dinde ekleme çıkarma olmaz. Bana uymuyor, zamana uymuyor, aklım almıyor bahanesiyle kimse nasları inkar edemez.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks