TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi.

Eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kanaat önderleriyle TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’nde düzenlenen iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da artık milletin emanetini korumakla görevli olanların, bodrum katlarında teröristlerin ayakçıları tarafından tokatlandığı, belediyenin imkanlarının teröristlerin emrine verildiği dönemin sona erdiğini, Diyarbakır’ın yeni bir başlangıcın, şahlanışın arifesinde olduğunu söyledi.

Tombik

‘FARKLI BİR DİL KULLANMADIK’

Erdoğan, 24 Haziran’ın Diyarbakır’ın önünde taze bir sayfanın açılacağı gün olacağına işaret ederek “24 Haziran, kendileri zevk ve sefa içinde yüzerken, Diyarbakırlı gençleri bile bile ölüme gönderen Kandil’deki terör baronlarına vurulan bir şamar olacaktır. 24 Haziran, Kürt kardeşlerimin inancıyla, değerleriyle, tarih ve medeniyet birikimiyle kavgalı siyaset tarzının mezara gömüldüğü gün olacaktır.” diye konuştu.

24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’ın, “güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye” diyeceğine inandığını dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği o kritik günde, Diyarbakırlıların, “vakit birlik, Diyarbakır, Türkiye vakti” diyerek mührü basacağına da inandığını ifade etti.

Bugüne kadar gönül diliyle, samimiyetin diliyle konuştuğunu, Diyarbakır’da nasıl bir siyaset anlayışını savunuyorsa diğer 80 ilde de aynısını savunduklarını, söylediklerini belirten Erdoğan, “Bölücü örgütün siyasi uzantıları gibi Doğu’da farklı Batı’da farklı bir dil kullanmadık. Onlar gibi çift dilli, çift kimlikli, hepsinden öte iki yüzlü siyasi söylemlere başvurmadık.” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks