AKP’e endişe ve kriz. Kimler yeni kuralan partiye geçecek merak konusu.

AKP'de beklenen kriz baş gösterdi.

AKP’de beklenen kriz baş gösterdi : MECLİS ÇOĞUNLUĞU DÜŞEBİLİR.

Partide korku duvarları yıkılırken, görev yerinde hafif bir değişiklik yaşanan bürokratların bile soluğu yeni partilerde alması endişeyi artırıyor.

Birgün’den Yaşar Aydın’ın haberi şöyle:

Tombik

Devam eden bütçe görüşmeleri için yoğunlukla Ankara’da bulunan AKP milletvekilleri gelişmelere dair sessizliklerini koruyor. Daha çok Saray’dan gelecek hamleye odaklanmış durumdalar. İşareti oradan alacaklar. Ama şu kadarını söylemek mümkün ki TBMM’de bile AKP grubu kaynıyor. Ama herkesin konuştuğu bir gerçek var ki yeni partilerin yarattığı sıkıntı önce yerelde hissedilecek. Bunun ipuçları yaşanmaya başladı bile.

MECLİS ÇOĞUNLUĞU DÜŞEBİLİR

Bu hafta itibariyle AKP’nin elinde bulunan bazı ilçe belediye başkanlıklarının Davutoğlu’nu partisine geçeceği konuşuluyor. Nüfus yoğunluğu bakımından küçük ölçekli olan bu ilçelerin sayısının da son derece sınırlı olacağını söylemek mümkün. AKP için esas sıkıntı büyükşehir belediye meclislerinde yaşanacak gibi görünüyor. Şimdilik İstanbul ve Ankara gibi kentlerde çok büyük tehlike görünmese bile Mersin, Adana gibi illerde 5-6 vekilin AKP’den ayrılması durumda çoğunluğun yer değiştireceği büyükşehirler var. Bu durum Erdoğan’ın sıklıkla ifade ettiği “merak etmeyin meclis çoğunluğu bizde” argümanını da boşa çıkaracak. Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin ilk önemli etkiyi buralarda yaratması bekleniyor. Bu hamle kuşkusuz partiyi yerellerde de güçlendirecektir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks