Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, ödenmeyen site aidatlarıyla ilgili çok çarpıcı bir karara imza attı.

Ödenmeyen site aidatı için evdeki herkese haciz!

Yargıtay’dan tartışılacak karar: Ödenmeyen site aidatı için evdeki herkese haciz!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, ödenmeyen site aidatlarıyla ilgili çok çarpıcı bir karara imza attı. Buna göre, ödenmeyen aidatlarla ilgili yalnızca kat malikine değil, malikin eşine, çocuklarına ya da evde yaşayan herhangi birine icra takibi yapılabilecek.

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, ödenmeyen site aidatlarıyla ilgili kararına göre, ödenmeyen aidatlarla ilgili yalnızca kat malikine değil, malikin eşine, çocuklarına ya da evde yaşayan herhangi birine icra takibi yapılabilecek. Konuyla ilgili detayları paylaşan Avukat Cevat Kazma ise, kararın doğru olmadığına dikkat çekerek ödenmeyen aidatlardan sadece mülk sahibinin ya da kira kontratı yaptığı kişinin sorumlu olabileceğini belirtti.

Tombik

Binaların ortak giderlerinin karşılanması amacıyla tüm daire sahiplerinden alınan site aidatları, birçok kez tartışma ve dava konusu oluyor. Yargıtay tarafından alınan yeni bir karar ise bu kez yalnızca aidatlarını ödemeyen daire sahiplerini değil, eşlerini, çocuklarını da oldukça yakından ilgilendiriyor.

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi ödenmeyen ortak giderler, abonelikler ve aidatlardan kat malikiyle birlikte eşi başta olmak üzere aynı dairede yaşayan herkesin sorumlu olacağına hükmetti. Yani ödenmeyen aidatlarla ilgili evde yaşayan herkese icra takibi yapılabilecek, gelirine el konabilecek.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks