AİHM Başkanı Robert Spano, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

AİHM Başkanı Robert Spano'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi tepki çekti.

AİHM Başkanı Robert Spano’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi tepki çekti.

AİHM Başkanı Robert Spano, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Robert Spano’nun Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi Türkiye’de ve Avrupa’da tepki çekti.

Avrupa Parlamentosu eski Türkiye Raportörü Kati Piri, AİHM Başkanı Spano’ya çağrıda bulunarak “Robert Spano, birçok akademisyeni uzaklaştıran İstanbul Üniversitesi’nden fahri doktora unvanı alacak. AİHM’in kredibilitesini zedelemeden önce iki kere düşünün.” dedi.

Spano’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesini eleştiren Kati Piri, “Avrupa’da en yüksek konumdaki bir yargıç neden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşür? Türkiye, AİHM’de en fazla dosyası olan ülkelerden biri. Bu ziyaret mahkemenin imajını zedeledi.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da Robert Spano’ya hitaben yazdığı mesajda, “AİHM Başkanı Spano, Strasbourg’da Türkiye ile ilgili biriken dosyalardan haberdar mısınız?” diyerek Spano’ya “zaman kaybettirecek ziyaretlerden sakınması” çağrısında bulundu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks