Başkan Donald Trump’ın geleceği için bir dönüm noktası

Amerika başkanlık seçimleri

‘Trump seçimleri yeniden kazanırsa ABD’yi NATO’dan çekebilir’.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimleri hem ülkenin hem de görevdeki Başkan Donald Trump’ın geleceği için bir dönüm noktası olabilir.

New York Times gazetesi Donald Trump’ın başkanlık seçimlerini kazanması durumunda NATO’dan çıkmak için düğmeye basabileceğini ileri sürdü. Gazetenin Trump’ın yakın çevresine ve kendisi ile daha önce çalışmış kaynaklara dayandırdığı haberine göre başkan, yıllardır kapalı kapılar ardında söylediği bu düşüncesini olası bir seçim zaferi sonrasında uygulamaya sokabilir.

Zira Trump yönetiminin ulusal güvenlik ayağında görev almış yetkililer, Trump’ın ikinci defa seçilmesi durumunda arkasına alacağı halk desteği ve deneyimsiz bir yönetim kadrosu sayesinde düğmeye basabileceğini ve ABD’nin NATO’ya üyeliğini “mayınlayabileceğini” hatta sonlandırabileceğini dile getiriyor.

Bolton: Trump ekimde sürpriz yapabilir

ABD Başkanı ülkesinin NATO’dan çekilmesi konusunu son olarak 2018’de dile getirmiş olsa da seçimler yaklaştıkça bu konunun kendisince rafa kaldırılmadığına dair yeni iddiaların sayısı artmaya başladı.

Örneğin Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton bu yaz çıkan kitabında başkanın birçok defa ittifaktan ülkesini çekmeyi dile getirdiğini yazdı. Bolton geçen ay İspanyol basınına verdiği röportajda ise Trump’ın ekim ayında bir ‘sürpriz’ yapabileceğini ve kasım ayındaki seçimlerden hemen önce NATO’dan çekilmeyi vaat edebileceğini söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks