Trump’ın başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana en tehlikeli hamlesi, geri tepti.

Trump tepetaklak! Dünya başına yıkıldı

Trump tepetaklak! Dünya başına yıkıldı.

Son dakika haberlere göre, ABD Savunma Bakanı Esper ve bir önceki bakan Mattis’in Trump’a karşı savaş açması, Pentagon-Washington hattında deprem etkisi yarattı. Trump’ın başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana en tehlikeli hamlesi, geri tepti.

ABD’yi bir tsunami gibi vuran gösteriler ilk haftasını doldururken, birkaç gün boyunca kamuoyu önüne çıkmayan Başkan Donald Trump 1 Haziran Pazartesi günü kameraların karşısına geçip bombayı patlattı.

Trump, başkanlık koltuğuna oturduğu 20 Ocak 2017 tarihinden bu yana belki de en tehlikeli hamlesini yapıp, protestoculara karşı ABD ordusunu devreye sokacağını ilan etti.

Polisin güpegündüz öldürdüğü siyah George Floyd için sokaklara dökülenleri ‘ülke içi terör’ kategorisine sokan Trump, “Son günlerde, ulusumuz profesyonel anarşistler, şiddet yanlısı çeteler, kundakçılar, yağmacılar, suçlular, isyancılar, Antifa ve diğerleri tarafına çekildi” dedi.

Eyalet valilerinin Ulusal Muhafızları şehir merkezlerindeki caddelere yerleştirmesini isteyen Trump, aksi halde hızla ABD ordusunu konuşlandıracağını, böylece sorunu onların yerine çözmüş olacağını açıkladı.

Detaylar, Haber Linki

Anlamlara Anlam Katan Sözler

anlamlı sözler ve cümleler

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks