ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin güvenlik tehdidi gerekçesiyle bugün kapalı olacağı duyuruldu.

 ABD Ankara Büyükelçiliği’nde güvenlik alarmı!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin güvenlik tehdidi gerekçesiyle bugün kapalı olacağı duyuruldu. Gelen son dakika haberinde ABD, büyükelçiliğinin normal işlemleri yapmayacağı, sadece “acil” işlemlerin gerçekleştirileceğini duyurdu. Güvenlik tehdidinin geçmesinin ardından büyükelçiliğin yeniden hizmet vereceği belirtildi. Duyuruda Amerikan vatandaşlarına; “kalabalıktan kaçınmaları” ve “elçiliğe gelmemeleri” uyarısı da yapıldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinden son dakika önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, güvenlik tehdidi nedeniyle büyükelçiliğin bugün kapalı olacağı ABD vatandaşlarına duyuruldu. Güvenlik tehdidinin geçmesinin ardından büyükelçiliğin yeniden hizmet vereceği belirtildi.

Tombik

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, büyükelçilikten 5 Mart pazartesi günü sadece “acil işlemlerin” gerçekleştirileceği bildirildi. Vize randevularının tümü de iptal edildi. Açıklamada, ABD vatandaşlarının ‘pasaport yenileme, doğum bildirme ya da noterlik işlemleri gibi rutin işlemlerinin de yapılmayacağı ifade edildi.

NE ZAMAN AÇILACAĞI BELLİ DEĞİL

Açıklamada, büyükelçiliğin “acil işlemler”dışında verilen hizmetleri durdurması “güvenlik tehdidi” gerekçesine bağlandı, ancak ayrıntılı bilgi verilmedi.

Elçiliğin ne zaman rutin çalışma düzenine geçeceğinin ise, yapılacak ikinci bir açıklama ile kamuoyuna duyurulacağı da ifade edildi.

Amerikan vatandaşlarına;
– Kalabalıktan kaçınmaları
– Elçiliğe gelmemeleri
– Kişisel güvenlik önlemlerini arttırmaları ve popüler turist alanları, alışveriş merkezleri, spor merkezlerinden uzakdurmaları
– Güvende olduklarını aile ve dostlarına bildirmeleri
– Durumu yerel medyadan takip etmeleri
– Göze batmamaları konusunda da uyarılar yer aldı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks