40 bin seyirci kapasitesine sahip “Diamond in the Desert” (Çöldeki Elmas) stadyumu.

2022 FIFA Dünya Kupası için 5 yıldızlı stadyum

Katar’dan 2022 FIFA Dünya Kupası için 5 yıldızlı stadyum.

2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar’da hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. 40 bin seyirci kapasitesine sahip “Diamond in the Desert” (Çöldeki Elmas) adlı ülkenin ilk 5 yıldızlı stadyumunun inşasının tamamlandığı belirtildi.

Katar’ın başkenti Doha’da yer alan Eğitim Şehri’nde inşa edilen “Diamond in The Desert” (Çöldeki Elmas) adlı stadyumun tamamlandığı bildirildi. Böylelikle, gelecek yıl Dünya Kupası karşılamalarına ev sahipliği yapacak ülkede yapılacak 8 stadyumdan 3’ü tamamlanmış oldu.

40 bin seyirci kapasitesine sahip “Diamond in the Desert” (Çöldeki Elmas) stadyumu.

Elmas benzeri üçgen bir tasarıma sahip olan 40 bin seyirci kapasiteli stadyumun Güneş gökyüzünde hareket ettikçe cephesinin rengi değişiyor.

Katar 2022 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Genel Müdürü Nasser Al Khater, “Stadyumu benzersiz kılan, aynı zamanda mirasımızın önemli bir parçası olan Eğitim Şehri’nin kalbindeki yeri… Eğitim Şehri, sekiz uluslararası üniversitenin uydu kampüsleri de dahil olmak üzere çeşitli eğitim tesislerine ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden Diamond in the Sesert, Dünya Kupası’ndan sonra öğrencilerin eğlence ve spor tesisleri olarak kullanabilecekleri bir stadyum olacak” ifadelerini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks