ABD Başkanı Trump, Twitter’dan “Oy sayımını durdurun” açıklaması yaptı

ABD seçim sonuçları.

Dünya ABD seçim sonuçlarına kilitlendi! Trump’tan yeni tweet

Son dakika haberlerine göre, dünya ABD’deki Başkanlık Seçimi’nin sonucuna kilitlendi. Kritik eyaletlerde milyonlarca oyun sayımına devam edilirken, Trump bir kez daha sayımın durdurulmasını isteyen bir Twitter mesajı paylaştı.

Son dakika haberine göre, 2020 seçimleri tarihin yeniden yazılmasına neden oldu ve Obama’ya ait kırılması güç rekor kırıldı. Seçimleri yakından izleyen Rusya’dan ilk resmi açıklama gelirken, bir Rus milletvekili “Bir süper gücün battığını izlemek büyüleyici” yorumunu yaptı.

ABD’nin tarihi seçiminde sandıklar kapandı, sonuçlar birkaç eyalette kilitlendi. Tüm son dakika gelişmelerini anbean canlı blogla aktarıyoruz.

17.20 : ABD Başkanı Trump, Twitter’dan “Oy sayımını durdurun” açıklaması yaptı

17.10 : Seçim sonuçlarını belirleyebilecek eyaletlerden Arizona’da Eyalet Sekreteri Katie Hobbs, sayılması gereken 450 binden az oy pusulasının kaldığını, bunun yaklaşık 300 bininin eyaletin en kalabalık bölgesi olan Maricopa’dan geleceğini bildirdi.

NBC’ye konuşan Hobbs, oy sayımının ne zaman biteceğine ilişkin bir tahmini olmamakla birlikte, Perşembe günü bir güncellemeyi duyurabilmeyi umduğunu kaydetti.

Hobbs, ABC’ye yaptığı başka bir açıklamada ise iki adayın oyları arasındaki farkın “yeniden oy sayımı yapmakla kapanabilecek kadar az olacağını beklemediğini” söyledi.

Yasalara göre eğer iki aday arasındaki fark toplam oyların yüzde 0,1’ine eşit ya da daha az ise yeniden sayım yapılabiliyor.

17.05 : Sonucu belirleyecek eyaletlerde oy sayımı devam ederken, Donald Trump ekibinin bazı eyaletlerde oy sayımlarının durdurulması yönündeki çağrısına karşı, Joe Biden ekibi “Tüm oyları sayın” sloganını öne çıkarıyor.
Biden ekibinin 5 Kasım sabahı Twitter üzerinden yayınladığı ilk mesaj “Tüm oyları sayın” oldu. Sokaklarda bir araya gelen Demokrat Parti seçmenleri de aynı sloganı yazdıkları dövizlerle seçim sonuçlarını bekliyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks