3 boyutlu metal yazıcı ile omurilik ameliyatları.

3 boyutlu yazıcıda omurga vidası üretildi.

Prof. Dr. Cüneyt Temiz öncülüğünde, uçak ve otomobil sanayisinde bazı parçaların üretilmesi amacıyla kullanılan 3 boyutlu metal yazıcı ile omurilik ameliyatları için hastaya özel omurga vidası üretilmeye başlandı.

Celal Bayar Üniversitesi’nde, Prof. Dr. Cüneyt Temiz öncülüğünde, uçak ve otomobil sanayisinde bazı parçaların üretilmesi amacıyla kullanılan 3 boyutlu metal yazıcı ile omurilik ameliyatları için hastaya özel omurga vidası üretilmeye başlandı. Vidaların, piyasadaki mevcut vidalara oranla 2 kat daha dayanıklı olduğu belirtildi.
Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte dünyada uçak ve otomobillerin bazı parçalarının üretilmesi için kullanılan 3 boyutlu metal yazıcı, artık insan sağlığı için parça üretiminde de kullanılmaya başlandı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cüneyt Temiz, omurga rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmak üzere 2014 yılında geliştirdiği ve patentini aldığı ‘akıllı omurga vidası’nın yanı sıra şimdi de kişiye özel olarak kullanılabilecek, 3 boyutlu metal yazıcıdan omurga vidası ürettiklerini açıkladı. Prof. Dr. Temiz, 2004 yılında, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi iş birliğiyle geliştirdikleri ve şu anda seri üretim yaptıkları akıllı omurga vidalarını mekanik yükleme testine tabi tuttuklarını belirterek, piyasadaki CNS tezgahlarında üretilen omurga vidalarına göre, daha pratik ve 2 kat daha dayanıklı olduğunun ortaya çıktığı söyledi. Prof. Dr. Temiz, 3 boyutlu metal yazıcıdan omurga vidasının ortaya çıkarılışını şöyle anlattı:

Tombik

Detaylari Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks