Kabil’in “diplomatik bölgesi”nde düzenlenen çifte bombalı intihar saldırısı.

terör örgütleri DEAŞ ve Taliban, Kandahar ve Cüzcan.

Gazeteci katliamı: 41 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de, terör örgütleri DEAŞ ve Taliban, Kandahar ve Cüzcan vilayetinde ülkeyi tam bir kaosa sürükleyen 4 saldırı gerçekleştirdi. Kabil’in “diplomatik bölgesi”nde düzenlenen çifte bombalı intihar saldırısında 29 kişi öldü, 49 kişi de yaralandı. AFP foto muhabiri Şah Marai ve BBC’nin Afgan muhabiri Ahmed Şah’ın aralarında bulunduğu 10 gazeteci de saldırıda yaşamını yitirdi.

KAMERAMAN KILIĞINDA

Tombik

ABD Büyükelçiliği ve Afgan hükümet binalarının bulunduğu bölgede düzenlenen ilk saldırıdan 15 dakika sonra ikinci saldırı yapıldı. İkinci saldırıda teröristin kameraman kılığına girdiği ve üstündeki bombayı patlatması sonucu ilk saldırıyı görüntülemeye giden gazeteciler hayatını kaybetti. İki saldırıyı da terör örgütü DEAŞ üstlendi. Öte yandan güneydeki Kandahar vilayetinde NATO konvoyuna yönelik intihar saldırısında yakınlardaki bir okulda öğrenim gören 11 öğrencinin öldüğü, 16 sivilin yaralandığı bildirildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Yaralananlar arasında 8 Romanyalı asker bulunuyor. Cüzcan vilayetinde bir minibüsü durduran terör örgütü Taliban üyelerinin ise bir polisi öldürdüğü, 13 kişiyi kaçırdığı bildirildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks