2018-2023 uyuşturucuyla mücadele eylem planında kapsam genişliyor.

29 sağlık bölgesinde en az 1 AMATEM şartı getiriliyor.

2018-2023 uyuşturucuyla mücadele eylem planında kapsam genişliyor. Uyuşturucuyla mücadele arz ile mücadele, taleple mücadele, danışmanlık, tedavi, rehabilitasyon ve uyum hizmetleri, iletişim başlıklarını kapsayacak. 81 ilde narkotim ekibi kurulacak, okullarda eğitim verilecek ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısı artırılacak.

Hükümetin, uyuşturucu ile mücadeleyi öngören eylem planına ilişkin taslakta yer alan bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Henüz kamuoyuna açıklanmayan taslak halindeki 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı’na göre, bağımlılıkla mücadele sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknolojinin hatalı kullanımı bütüncül çerçevede ele alınacak.

Tombik

Taslakta öne çıkan bazı hedefler şöyle:

– Uyuşturucu ile mücadele dört ana başlık altında gerçekleştirecek: Arz ile mücadele, taleple mücadele, danışmanlık, tedavi, rehabilitasyon ve uyum hizmetleri, iletişim.
– Toplum, her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutulacak. Toplumun uyuşturucu konusundaki farkındalık düzeyi artırılacak.
– Uyuşturucu maddeye bağlı kaçakçılık, üretim, kullanım, dağıtım ve sokak düzeyinde satışı engellemek ana hedeflerden biri olacak. Arzın önlenmesi kapsamındaki mücadelede özellikle uluslararası stratejik iş birlikleri güçlendirilecek.

Narkotimler 81 ile

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks