Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) toplumun korunması amacıyla tüm ülkelere önerdiği aşı.

Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirmeye çalışıyor.

Sağlık Bakanlığı suskun kalırken TTB’den aşı kampanyası.

TTB, toplumda aşı reddinin hızla yayılmasına karşı zorunlu aşı yasasının bir an önce çıkarılması için Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirmeye çalışıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) toplumun korunması amacıyla tüm ülkelere önerdiği aşıyı, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2011 yılında Türkiye’de 183 aile, 2017 yılında ise 23 bin aile reddetti. Sosyal medyada binlerce kişiyle oluşturulan gruplarda, çocukları koruyacak aşının yerine hacamat önerilerek bilinçsizlik örülüyor. TTB, toplumda aşı reddinin hızla yayılmasına karşı zorunlu aşı yasasının bir an önce çıkarılması için Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirmeye çalışıyor. “Aşı candır hayat kurtarır” başlıklı kampanya, aşının önemi için farkındalığı artırarak zorunlu aşı için düzenlemeler yapılmasını ve koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini hedefliyor.

Tombik

TTB’nin çalışması sonucu; aşı içinde neler olduğundan topluma önerilmeden önce hangi süreçlerden geçtiğine kadar birinci basamak sağlık çalışanları için aşı rehberi hazırlandı. Rehbere göre; her yıl dünyaya gelen 1 milyon bebeğin 13 hastalığına karşı savaşan aşılar, çok uzun bilimsel araştırmalar sonucunda güvenilir ve koruyucu olduğu kanıtlandıktan sonra uygulanıyor. Risk altındaki kişinin aşılanması, hastalığı kontrol altına almak adına önem taşıyor. Toplum, bağışıklık kazandığı sürece hastalık dolaşımı önleniyor. Bebeklerin hastalıklara karşı en savunmasız dönemi olan ilk yılında bağışıklıklarının güçlendirilmesi gerekiyor.

Her yıl 3 milyon çocuk

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks