Son dönemde hızla yaygınlaşan akıllı televizyonlara karşı FBI’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Akıllı Televizyonlara Karşı Uyardı.

ABD’nin İstihbarat Kurumu FBI, Akıllı Televizyonlara Karşı Uyardı.

Son dönemde hızla yaygınlaşan akıllı televizyonlara karşı FBI’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Teknolojinin hızla gelişmesi ile beraber ‘akıllı’ tanımının olduğu pek çok yeni nesil ürün hayatımıza giriyor. Televizyon, tablet, telefon gibi pek çok cihaz internet ağına açık bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Bilindiği üzere internet ağına bağlanan her cihaz için güvenlik riskleri söz konusu olabiliyor. Mobil cihazlarda bugüne kadar pek çok kez güvenlik açıklarının ortaya çıktığına tanık olduk. ABD’li istihbarat kurumu FBI’dan son dönemde herkes tarafından alınmaya başlanan akıllı televizyonlara dair uyarılar içeren açıklamalar geldi.

Tombik

Akıllı televizyonların içerisinde YouTube, Netflix gibi pek çok çevrimiçi servis bulunuyor ve kullanıcılar bu uygulamalar üzerinden internete bağlantı sağlıyor. Bugüne kadar pek dile getirilmemiş olsa da bu cihazlar üzerinde kullanıcıların çeşitli güvenlik riskleri ile karşı karşıya kalabileceği biliniyor. Konuyla ilgili açıklama ABD merkezli istihbarat kurumu FBI’dan geldi. Kurum akıllı televizyon almayı düşünen kullanıcıları uyardı.

FBI’dan Akıllı Televizyon Açıklaması

Son günlerde başta Black Friday olmak üzere düzenlenen indirim etkinlikleri ile beraber tüketiciler akıllı televizyonlara daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bugüne kadar akıllı telefon ve internet siteleri üzerinden kurumlar kullanıcıları güvenlik risklerine karşı her daim uyarmıştır. ABD iç güvenlik kurumu FBI, bu sefer akıllı televizyon almayı düşünen kullanıcılara yönelik uyarılarda bulundu.

FBI Portland ofisi tarafından yapılan açıklamada “Televizyon üreticilerinin ve uygulama geliştiricilerinin sizi dinleyebilme ve izleyebilme ihtimallerinin yanı sıra hackerlar da bu yolları kullanabilirler. Kötü niyetli saldırganlar sizin iyi korunmuş bilgisayarlarınıza ya da telefonlarınıza erişemeyebilirler; ancak daha az korundukları aşikar olan televizyonlarınızı hedef alabilirler.” ifadelerine yer verildi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks