Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört ülkeyi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Cezayir’de.

Dünyanın her yerindeki mazlumlara el uzattık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve Irak’taki çatışmalardan kaçarak ülkemize gelen 4 milyona yakın kardeşimizi 30 milyar dolarlık bir harcamayla misafir ettik. 6 milyar dolarlık insani ve kalkınma yardımıyla dünyanın her köşesindeki mazlumlara el uzattık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört ülkeyi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Cezayir’de dün Türkiye-Cezayir İş Forumu’na katıldı. Erdoğan, şunları söyledi:
Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün de sahip olduğu imkanları, birikimi, deneyimi dostlarıyla paylaşmaktan asla çekinmemiştir, çekinmeyecektir. Bize bir adım yaklaşana bizim koşarak gittiğimizi tüm dostlarımız çok iyi biliyor.

Tombik

Önemli bir kısmı Afrika kıtasından gelen 16 bin 500 öğrenciye, Türkiye burslarıyla ülkede kaliteli eğitim imkanı sunuldu. Suriye ve Irak’taki çatışmalardan kaçarak ülkemize gelen 4 milyona yakın kardeşimizi 30 milyar dolarlık bir harcamayla misafir ettik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Cezayir’le enerji alanında iş birliği genişleyecek”.

Geride kalan 15 yılda 246 milyar liralık sosyal yardım yaptık. 6 milyar dolarlık insani ve kalkınma yardımıyla dünyanın her köşesindeki mazlumlara el uzattık. OECD rakamlarına göre, Türkiye insani yardımlarda ABD’den sonra ikinci, milli gelire oranla birinci sırada bulunuyor.

2003-2016 arasında 2008 küresel finans krizi ve 2016 darbe girişimi başta olmak üzere yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen yıllık ortalama büyümemiz yüzde 5.7 olarak gerçekleşti. Kişi başı milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara, hatta henüz açıklanmayan son rakamlarla 12 bin dolar düzeyine çıkardık.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks