Zeytin Dalı harekâtı Afrin’e doğru ilerlerken merkeze kuzeyden 7, güneyden ise 11 kilometre kaldı.

Kuşatma başlıyor.

Zeytin Dalı harekâtı Afrin’e doğru ilerlerken merkeze kuzeyden 7, güneyden ise 11 kilometre kaldı. TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeydoğusundaki iki köyü terör örgütü PYD/PKK’dan alarak merkez ilçe sınırına dayandı. Askeri uzmanlar, ilçe merkezinin ‘kerpeten kıskacı’na alınmaya başladığını söyledi.

Kuşatma başlıyorTÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri Cinderes’i ele geçirdikten sonra Afrin’e doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Tombik

TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeydoğusunda Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini terör örgütü PYD/PKK’dan alarak merkez ilçe sınırına dayandı. Kuzeyde de Kaçkader tepesi ile civarındaki iki köy teröristlerden temizlendi. Askeri uzmanlar TSK ve ÖSO’nun Afrin’e kuzeyde yaklaşık 7, güneyde ise 11 kilometre uzaklıkta olduğuna dikkat çekerek, ilçe merkezinin kuzeydoğudan ve güneybatıdan ‘kerpeten kıskacı’na alınmaya başladığını vurguladılar.

BARAJ DA ALINDI

TSK ve ÖSO’nun ele geçirdiği bir diğer önemli köy de Afrin’in kuzeydoğusunda Şeran beldesinin güney yamacındaki Büyük Halobu köyü oldu. Bu köyün alınmasıyla Afrin, Şeran ve Azez’in elektrik ve su ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan ‘17 Nisan’ isimli barajda santral binası ve kontrol merkezi TSK ve ÖSO kontrolüne geçti. Baraj göletinin batı kesimlerinde ise halen teröristlerin olduğu belirtildi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks