Yurt genelinde yabancılara 16 milyon 779 bin 838 metrekare arazi satıldı.

İsrail gizliden gizliye Hatay'da arazi alıyor!

Şok iddia! İsrail gizliden gizliye Hatay’da arazi alıyor!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, bu yılın ağustos ayı itibariyle yurt genelinde yabancılara 16 milyon 779 bin 838 metrekare arazi satıldığını, bu konuda verdiği soru önergelerine yanıt alamadığını söyledi.

Yeni Çağ gazetesinden Fatih Erboz’un haberine göre özellikle Hatay ilindeki satışların önemli olduğunu belirten Topal, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden bu konuda 2012 yılından bu yana bilgi ve veri akışının kesilmesinin de anlaşılır olmadığını vurguladı. TBMM’nin açılmasıyla birlikte konunun üzerine daha fazla gidilmesinin kaçınılmaz olacağını vurgulayan Topal, şöyle dedi:

Tombik

“Hatay’da toprak alanların genel anlamda İsrail kökenli oldukları söyleniyor halk arasında. Bu konuda resmi bir belge, kayıt yok elbette. Şu anda zaten bunu öğrenebilmek için çaba sarf ediyorum açıkçası. Tapu kadastro Genel Müdürlüğü’nde 2012 yılından sonra bilgi akışı yok. Burada bir sıkıntı, bir soru işareti var. Eğer sıkıntı yoksa o zaman neden bilgi paylaşılmıyor? Bunu daha çok gündeme getirmek, üzerinde durmak gerekiyor. Bu konuda Hatay’da da rahatsızlık oluyor elbette. Zaten 400 bin Suriyeli var, 400 bin Suriyelinin ayrıca sorunları var. Onların beraberinde getirdikleri sorunlar var. Toplumsal sorunlar var, sınır kapısındaki özellikle en son süreçten, İdlib’den dolayı Cilvegözü’nde Türk bayrağının yakılması açıkçası tüm Hatay’ı gerdi.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks