Yolsuzluk soruşturması açılan Alanya Belediyesi’ne ilişkin Sayıştay Raporu yayınlandı.

Şok tespitler var.

Sayıştay, Alanya Belediyesi denetim raporu açıklandı: Şok tespitler var.

Yolsuzluk soruşturması açılan Alanya Belediyesi’ne ilişkin Sayıştay Raporu yayınlandı. Raporda, belediyenin taşınmazları usulsüz kiraya verdiği ve taşınmaz satış işlemlerine ilişkin kayıtların değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Sayıştay, İçişleri Bakanlığı’nın yakın zamanda yolsuzluk soruşturması açtığı Alanya Belediyesi’ne ilişkin denetim raporunu açıkladı. Raporda dikkat çeken hususlar; Alanya Belediyesi’nin çevre temizlik vergilerinin tahsil edilmemesi, taşınmazların usulsüz kiraya verilmesi, park alanlarının şirket kullanımına verilmesi ve taşınmaz satış işlemlerine ilişkin muhasebe kayıtlarının geriye dönük olarak değiştirilmesi oldu.
Tombik

FİRMALARDAN TÜKETİM VERGİSİ BEYANI ALINMADI

Sayıştay’ın denetim raporuna göre Alanya Belediyesi, belediye sınırları içinde faaliyet gösteren tedarikçi firmaların bir kısmından düzenli olarak elektrik ve havagazı tüketim vergisi beyanı almadı. Sayıştay’ın elektrik ve havagazı tüketim vergisi beyanları ile tahsilatlarına ilişkin yaptığı incelemede, belediye sınırları içerisinde elektrik enerjisini tedarik eden firmalardan bir kısmının yılın bazı aylarına ait beyanlarını vermediği tespit edildi. Söz konusu firmalara ilişkin bilgiler raporda yer almadı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks